9. SPECTRUM_cloud

Datenverwaltung

9.2.1 Eigen beelden downloaden en uploaden
Eigene Dateien Down-/ Upload
In het gedeelte “Eigen beelden downloaden en uploaden” kunt u tot 9 projecten en een show in de cloud laden en opslaan. Na het uploaden kunt u deze in SPECTRUM 5 opnieuw openen en verder bewerken.

Show uploaden
Show upload

Show upload

Om een show te uploaden klikt u op de naar boven wijzende pijl in het tabblad “Show”. Er wordt een venster geopend die uw projecten in SPECTRUM 5 laat zien. Selecteer een projectmap en daarna het miniatuur van het project (een SHOW project wordt gemarkeer door een groene “S” in de rechter onder hoek).

De show wordt geupload in de cloud. U kunt de voortgang bekijken met de statusbalk in het scherm van de cloud. Zodra de show met succes is geupload, ziet u een preview van de werkruimte en heeft u twee opties voor het gebruik van uw show (zie de witte balk onder in beeld): SHOW

Toon in SPECTRUM_express
“Variant 1” bevat de corresponderende SPECTRUM-ID voor het project. Dit ID-nummer is specifiek toegewezen aan de geuploade show. U kunt dit nummer gebruiken om de SHOW in SPECTRUM_express te openen. Hiervoor opent u SPECTRUM_express via http://cloud.spectrum.eu en geeft u het ID-nummer in.

Projekt ID

De SHOW modus wordt geopend waarin alle kleurtinten, materialen en beeldbestanden uit de SHOW wordden getoond in de browser. Om het venster te sluiten, klikt u op de “X” rechts boven in het scherm.

Show-link via e-mail versturen
Onder “Variant 2” ziet u een directe link naar SPECTRUM_express, welke automatisch de SHOW in deze online applicatie opent (actieve internetverbinding vereist). U kunt deze link bijvoorbeeld via e-mail versturen.

Projecten downloaden/uploaden
Projekt Down-/ Upload

Projekt Down-/ Upload

Om een project te uploaden klikt u op de naar boven wijzende pijl in het project-tabblad. Er wordt een venster geopend die uw projecten in SPECTRUM 5 laat zien. Selecteer een projectmap en daarna het miniatuur van het project dat u wilt uploaden (aangegeven met een blauwe P in de rechter onder hoek van het scherm).
De show wordt geupload in de cloud. U kunt de voortgang bekijken met de statusbalk in het scherm van de cloud. Zodra het uploaden klaar is, verschijnt het project in de lijst met projecten.

Om een project te downloaden in SPECTRUM 5, klikt u op een project om deze te selecteren in de projectlijst van de cloud en daarna op de naar benedenwijzende pijl voor “Download”. Er wordt een venster geopend die uw projecten in SPECTRUM 5 laat zien. Selecteer een bestemmingsmap voor uw project, geef een ontwerpnaam op en klik op “Opslaan”. Het project is opgeslagen in de geselecteerde map in EXPLORER in SPECTRUM 5. U kunt het project ook direct openen in de PHOTOstudio voor verdure bewerking.