10. myMaterial-Manager
   10.1 Opbouw van myMaterial-Manager
      10.1.1 Kleur, materiaal en favorieten selecteren
      10.1.2 Kleur, materiaal en favorieten exporteren
      10.1.3 Terug naar SPECTRUM 5

11. Kleurechte kalibratie - ColorMunki
   11.1 Eenvoudige kleuroptimalisatie (zonder ColorMunki)
      11.1.1 Kalibratie
   11.2 Kalibratie met ColorMunki
      11.2.1 Weergaveprofiel opstellen
      11.2.2 Printerprofiel opstellen
      11.2.3 Inlezen van kleurtinten in SPECTRUM 5

12. SUPPORT
   12.1 Training
   12.2 Website
   12.3 Contact
  11.2.3 Inlezen van kleurtinten in SPECTRUM 5

Er zijn twee mogelijkheden om kleuren in SPECTRUM 5 te importeren:

ColorMunki - Importeren met de Explorer
Zie hoofdstuk 4.3.2, “Eigen collecties”.

ColorMunki – Importeren met de PHOTOstudio
U kunt ook kleuren importeren met de ColorMunki en vergelijkbare kleuren bekijken uit de 3D-System collectie in het tabblad “Vormgeven” van de PHOTOstudio.

Zorg er eerst voor dat de ColorMunki is aangesloten op een functionerende USB-ingang van uw pc. Zet vervolgens het wiel van de ColorMunki op de meetpositie (wielmarkering naar beneden). Leg de ColorMunki met zijn meetsensor op de kleurtint die moet worden ingelezen en druk op het wiel van de ColorMunki. De kleurtint wordt ingelezen.
In het tabblad “Vormgeven” worden nu de kleurtinten van de kleurtintcollectie 3D-System plus weergegeven die het meest lijken op de ingelezen kleurtint.

Aanwijzing:Als het programma geen passende kleurtint vindt in de collectie 3D-System plus, zoekt het systeem in de collectie “CaparolColor” naar soortgelijke kleurtinten.

Buntstift 3D - Interface van de Buntstift 3D naar SPECTRUM 5
Mocht u in het bezit zijn van de nieuwe Buntstift 3D van Caparol, dan kunt u het kleurmeetapparaat met de software synchroniseren. Met deze interface kunt u alle met uw Buntstift 3D ingelezen kleurtinten in SPECTRUM 5 voor de vormgeving gebruiken.

Synchronisatie Buntstift 3D met uw PC
Controleer voor het gebruik van de Buntstift 3D met SPECTRUM 5 of u het kleurmeetapparaat gesynchroniseerd heeft met een op internet aangesloten computer. Gebruik hiervoor de met de Buntstift 3D meegeleverde software-dvd.
  1. Installeer de software die zich op de meegeleverde dvd “CAPSURE Sync” bevindt.
  2. Sluit de Buntstift 3D met behulp van de meegeleverde USB-kabel op uw pc aan.
  3. Controleer voor de eerste start van het programma CAPSURE Sync of de computer met internet verbonden is.
  4. Start het programma X-Rite CAPSURE Sync via “Start” > “Programma's” > “X-Rite” > “CAPSURE Sync” en klik op de knop “Synchroniseren”.
  5. Uw Buntstift 3D wordt nu bijgewerkt met de meest actuele kleurwaaiergegevens uit internet.

Buntstift 3D synchroniseren met de Explorer
Zie hoofdstuk 4.3.2, “Eigen collecties”.